headerimg_default.jpg

Geschiedenis

Christine Lemmens is de bezielde oprichtster van De Zorgwinkel in Heusden-Zolder. Als kersvers afgestudeerde verpleegkundige ging ze aan de slag bij de afdeling spoedgevallen van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder, tot ze in 1990 besloot om te starten als zelfstandig thuisverpleegkundige. Onder de naam Thuisverpleging Lemmens stond Christine aanvankelijk alleen in voor de zorg van tientallen patiënten. Maar al snel kreeg ze hulp van een aantal medewerkers en werd de organisatie omgedoopt tot Zorg op Wielen.

Sinds 2002 is de thuisverplegingsdienst van Christine en haar team bekend als De VerpleegSTER. Samen met hun andere diensten – Care 4 You, orthopedie, bandagisterie, orthopedische schoenen en pedicure – werden die verenigd onder de koepel De Zorgwinkel.

In totaal zijn Christine en haar verpleegkundigen en zorgkundigen al meer dan 20 jaar in de weer voor hun patiënten aan huis en bewoners met een mentale en/of fysieke handicap in instellingen voor mindervaliden, zoals bijvoorbeeld nursing home Ter Heide in Zonhoven. De 15-jarige samenwerking met deze laatste instelling werd een tijdje geleden uitbundig gevierd. Hoe gezellig het daar werd, kan je hier bekijken: